Yönetmen: Onur Can Atlı
Türkiye, 2019, 15’
Türkçe, Kürtçe; Türkçe ve İngilizce altyazılı
Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu topraklarda Ermeniler, Derik’in ilk gelenlerindendir. Hiçbir din, dil ve ırk ayrımı yaşamadan bölge halkı ile dostluk, barış ve sevgi içinde yaşarlar. Ermeniler, zamanla yurt dışına ve batıya doğru göç etmişlerdir. Mardin'in Derik ilçesinde kalan son 3 Ermeni; Zekeriya Sabuncu ile Yurşalin ve Naif Demirci çiftinin yaşam öyküsü anlatılmaktadır.
Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.
Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)